Näringsliv & arbete

Näringslivet i Arboga utmärks av högteknologisk kompetens, speciellt inom industriell IT och underhåll av flyg- och markbunden elektronik.

Arboga har i övrigt stor bredd på näringslivet. Tillverkningsindustrin och tjänstesektorn dominerar. Många arbetar också inom offentlig sektor eller med service och handel. Det finns många mindre företag, varav ett antal har starka hantverkstraditioner. Antalet företag i Arboga ökar stadigt och andelen nyföretagare likaså.

 

Tillsammans skapar de Arbogas dynamik mellan gammalt och nytt, teknik och kultur, historia och framtid.

 

Nyheter om Näringsliv och arbete

 • Företagarna allt nöjdare med kommunen
  Senaste undersökningen visar att Arboga förbättrar sin service till företagen inom myndighetsutövningen. Bygglov och markupplåtelser har förbättrats allra mest.
  Publicerat: 2017-04-25
 • Nyetablering i Arboga
  Företaget B-Group (www.bgroup.lt/sv/) med bas i Litauen, men som finns i hela Europa och har en omsättning i miljardklassen startar en produktionsanläggning för special- och expressleveranser av byggelement i stål i Arboga.
  Publicerat: 2017-03-02
 • Bra boende lockar nya invånare till Arboga
  Nu har 2016 års inflyttarenkäter sammanställts och resultatet visar att många valt att flytta till Arboga tack vare att de hittat ett bra boende i Arboga. Man uppskattar grönområden, natur, promenadstråk och stadskärnan, samt närhet till släkt och vänner.

  Publicerat: 2017-02-16

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 08 december 2016

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer