Näringsliv och arbete

Näringslivet i Arboga utmärks av högteknologisk kompetens, speciellt inom industriell IT och underhåll av flyg- och markbunden elektronik.

Arboga har i övrigt stor bredd på näringslivet. Tillverkningsindustrin och tjänstesektorn dominerar. Många arbetar också inom offentlig sektor eller med service och handel. Det finns många mindre företag, varav ett antal har starka hantverkstraditioner. Antalet företag i Arboga ökar stadigt och andelen nyföretagare likaså.

 

Tillsammans skapar de Arbogas dynamik mellan gammalt och nytt, teknik och kultur, historia och framtid.

 

Nyheter om näringsliv och arbete

 • Exempelbild Boka in vårens Morgonsoffor
  Under våren och hösten hålls Morgonsoffa i Arboga.
 • Exempelbild Kickstart Digitalisering -genom företagssamverkan
  Kickstart är ett digitaliseringsinitiativ med syfte att ge insikt och inspiration för att ta vara på de möjligheter som digitaliseringen innebär. Små och medelstora företag som
  arbetar i, eller nära, industrin får möjligheten att samverka och få stöd med att påbörja eller fortsätta sin digitalisering - oavsett var på resan man befinner sig.

 • Kvällsöppet hos Västra Mälardalens Myndighetsförbund
  Välkommen att träffa våra handläggare inom bygglov och enskilda avlopp. Vi kommer vid två tillfällen att ha öppet kvällstid för att öka vår tillgänglighet.
 • Exempelbild Leader Mälardalens nya Småprojekt - snabba pengar till små aktiviteter
  Nu finns det möjlighet att enkelt få stöd för att bygga bryggor, skapa miljödagar eller bidra till kulturevenemang som skapar mötesplatser och gemenskap!
 • Exempelbild På gång hos Almi-Kurser och seminarier
  Almi Företagsparter erbjuder olika kurser och seminarier med aktuella ämnen. Kika in på deras kalender och anmäl dig till något som passar dig.
 • Exempelbild Ung i Mälardalen
  Tillsammans kan vi utveckla området där vi bor och göra det till en ännu bättre plats att bo, leva och verka på! Vill ni vara med? Har ni en idé? Då är Leader något för er!Leader Mälardalens projekt Ung i Mälardalen pågår under 2017/2018. Passa på – det finns totalt 600 000 kr att söka!
 • Exempelbild Har du koll på ditt företags energianvändning?
  Stärk ditt företag med effektivare energianvändning? Vi erbjuder flera olika typer av stöd. Både för ditt företag och för en hållbar framtid. Vilket stöd som passar ditt företag beror på hur hög din energianvändning är.
 • Årets första Morgonsoffa!
  Många glada besökare trotsade vinterkylan och begav sig till Stadskällaren denna morgon som var årets första Morgonsoffa.
  Publicerat: 2018-02-28
 • Jobba hos oss i sommar – sök feriepraktikplats
  Vill du ha ett spännande och intressant sommarjobb? Då ska du som är född 2001 och skriven i Arboga kommun söka feriepraktikplats hos oss. Senast den 31 mars behöver vi ha din ansökan.
  Publicerat: 2018-02-22
 • Morgonsoffa 28 februari
  Välkommen till Morgonsoffa, mötesplatsen för företagsamma, på Stadskällaren onsdagen den 28 februari.
  Publicerat: 2018-02-21
Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 08 februari 2018

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer