Näringsliv & arbete

Näringslivet i Arboga utmärks av högteknologisk kompetens, speciellt inom industriell IT och underhåll av flyg- och markbunden elektronik.

Arboga har i övrigt stor bredd på näringslivet. Tillverkningsindustrin och tjänstesektorn dominerar. Många arbetar också inom offentlig sektor eller med service och handel. Det finns många mindre företag, varav ett antal har starka hantverkstraditioner. Antalet företag i Arboga ökar stadigt och andelen nyföretagare likaså.

 

Tillsammans skapar de Arbogas dynamik mellan gammalt och nytt, teknik och kultur, historia och framtid.

 

Nyheter om näringsliv och arbete

 • Leader Mälardalen beviljar miljoner till utvecklingsprojekt
  Leader Mälardalen beviljade på senaste LAG-mötet den 30 november sammanlagt nästan 4 miljoner kronor i stöd till tre nya Leaderprojekt i området. Så här utvecklar vi Mälardalen genom samverkan.
 • Exempelbild Arboga är den femte grönaste kommunen i Sverige
  Vilken kommun i Sverige är det bäst att vara lantbrukare i? Den frågan ställde Sveriges bönder genom att initiera Årets Gröna kommun. Nu har vinnaren korats. Arboga kom på femte plats av Sveriges grönaste kommuner.
 • Exempelbild Ung i Mälardalen
  Tillsammans kan vi utveckla området där vi bor och göra det till en ännu bättre plats att bo, leva och verka på! Vill ni vara med? Har ni en idé? Då är Leader något för er!Leader Mälardalens projekt Ung i Mälardalen pågår under 2017/2018. Passa på – det finns totalt 600 000 kr att söka!
 • Exempelbild Har du koll på ditt företags energianvändning?
  Stärk ditt företag med effektivare energianvändning? Vi erbjuder flera olika typer av stöd. Både för ditt företag och för en hållbar framtid. Vilket stöd som passar ditt företag beror på hur hög din energianvändning är.
 • Exempelbild Nu finns stöd att söka för samarbeten på landsbygden
  Länsstyrelsen i Västmanland utlyser stöd inom samarbete mellan 2017-11-01 och 2018-01-31.
 • Exempelbild Nu finns coacher för energi och klimat
  Stöd för små och medelstora företagHar ditt företag en energianvändning under 300 000 kWh? Då kan du få hjälp via projektet coacher för energi och klimat. Coacher finns tillgängliga lokalt i landet och kan på plats hjälpa dig med att effektivisera ditt företags energianvändning.
 • Exempelbild På gång hos Almi-Kurser och seminarier
  Almi Företagsparter erbjuder olika kurser och seminarier med aktuella ämnen. Kika in på deras kalender och anmäl dig till något som passar dig.
 • Slutar som näringslivschef i Arboga går vidare till Örebro
  Arboga kommuns näringslivschef Göran Dahlén har erbjudits tjänsten som näringslivsdirektör i Örebro kommun och har valt att gå vidare till denna befattning. ”Det har varit väldigt inspirerande och utvecklande att arbeta i Arboga kommun och jag är glad över det fina samarbete vi har med det lokala näringslivet”, säger han.
  Publicerat: 2017-12-08
 • Årets sista Morgonsoffa var fullsatt
  Göran Dahlén, näringslivschef Arboga kommun och Leif Bergqvist, Företagarna Arboga hälsade alla välkomna och presenterade morgonens värd, Enterprise Europe Network.
  Publicerat: 2017-11-29
 • Arboga kommun – en av finalisterna i Årets Gröna kommun
  Arboga kommun har nominerats till Årets Gröna kommun. Priset delas ut till den kommun som är bäst på att skapa bra förutsättningar för det gröna näringslivet. Vinnaren utses av Lantbrukarnas riksförbund, LRF, och av de svenska bönderna.
  Publicerat: 2017-11-28
Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 09 oktober 2017

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer