Val 2019

Den 26 maj 2019 är det val till Europaparlamentet. För att få rösta måste du ha fyllt 18 år. Från och med den 8 maj kan du förtidsrösta om du inte har möjlighet att rösta i din vallokal på valdagen.

Valmyndigheten

Valmyndigheten är den myndighet som ansvarar centralt för genomförandet av val i Sverige. På Valmyndighetens webbplats www.val.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, finns bland annat information om det svenska valsystemet, rösträtten, valresultat från tidigare val, statistik och frågeforum. Det finns även information om valet på lättläst svenska, på teckenspråk och översatt till andra språk.

Kommunens ansvar

Valnämnden i varje kommun ansvarar för valets genomförande lokalt. Kommunen ser till att det finns vallokaler och röstningslokaler att rösta i och utser även personer, så kallade röstmottagare, som jobbar under förtidsröstningen och under valdagen.

Valet på olika språk

På valmyndighetens hemsida kan du få information om valet på olika språklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Det finns även informaton skriven på lättläst svenskalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster samt på teckenspråklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 17 september 2018

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer