Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se

Vuxenutbildningen i Arboga

Bild på Högskolecentrum

Alla är välkomna att studera hos oss. Du kan studera efter dina egna förutsättningar och behov. Vi arbetar på ett flexibelt sätt. Vårt mål är att tillsammans hitta den rätta lösningen för just dig. Våga satsa på kunskap och utveckling!
På Arboga Högskolecentrum kan du studera på Yrkeshögskolan, SFI (svenska för invandrare), Vuxenutbildning i klass eller på distans.

Vårterminen 2022

Vårterminen på Vuxenutbildningen börjar 10 januari och slutar 27 maj. Vill du läsa kurser i klass på Högskolecentrum med start 10 januari gick ansökningstiden ut 1 december. Kontakta studie- och yrkesvägledaren om du vill lämna in en sen ansökan. Läs mer under fliken Ansökan.


Anmälan till SFI

Anmälan till SFI sker på Högskolecentrum, Gunnarsrovägen 2 på torsdagar mellan klockan 13.00-14.00


Covid-19

På grund av Covid-19 gäller följande på Högskolecentrum:

- Vi vill gärna att du är vaccinerad


- Stanna hemma om du känner dig sjuk. Kom ihåg att meddela din lärare om du inte kan komma på lektionen.


- Studie- och yrkesvägledaren tar endast emot bokade besökSFA Pedagogspåret

P4 Västmanland gjorde reportage den 24 februari om den lyckade satsningen för Svenska för akademiker (SFA Pedagogspår) på Högskolecentrum och som vänder sig till de som har en utländsk akademisk lärarutbildning.Läs mer och lyssna här!
Yrkeshögskolans logotype

Yrkeshögskoleutbildningar hösten 2021

I januari 2021 lämnade Myndigheten för Yrkeshögskolan besked om vilka nya yrkeshögskoleutbildningar som landets YH-anordnare har beviljats med start hösten 2021.


Arboga Högskolecentrum kan nu erbjduda utbildningarna Systemingenjör, Elkraftingenjör, Underhållsingenjör, Stödpedagog och Specialistundersköterska inom Demens

Läs mer här.


P4 Västmanland om fler Yrkeshögskoleplatser

Riksdagen har beslutat att satsa på fler utbildningsplatser för specialistundersköterskor i höst på landets Yrkeshögskolor. Förhoppningsvis får Högskolecentrum i Arboga fler platser på utbildningen Specialistundersköterskor inom demens.

Lyssna på P4 Västmanlands reportage här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Läs mer om utbildningen Specialistundersköterska inom demens här.


Bra resultat vid granskning av YH-utbildning

Högskolecentrum fick högt betyg när Myndigheten för Yrkeshögskolan kvalitetsgranskade Specialistundersköterska inom demens under våren 2020. Läs mer här.


Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: