Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se

Vatten och avlopp

Arbogas primära råvattentäkt är sjön Hjälmaren. Vattnet pumpas upp till vattenverket för rening och distribueras sedan till konsumenterna via cirka 11,2 mil vattenledningar. VA-verksamheten bedrivs sedan 2020 av det kommunala bolaget. Arboga Vatten och Avlopp (AVAAB).

Felanmälan
VA-taxa
SMS-tjänst vid avbrott
Lagar och regler

Aktuellt om vatten och avlopp


 • Kokningspåbud införs i delar av Arboga tätort, Medåker och Valskog
  Uppdaterad måndag 26 oktober cirka 10.25. Som en försiktighetsåtgärd uppmanar Arboga vatten och avlopp AB boende i stora delar av Arboga tätort, Medåker och Valskog att koka dricksvattnet som ska användas till dryck och matlagning.
  Läs mer

 • Vattenläcka på ledningsnätet
  En större läcka inträffade lördagen den 24 oktober på ledningsnätet. Många hushåll påvekades av detta, men alla har fått tillbaka vattnet. Som en försiktighetsåtgärd uppmanades boende i stora delar av Arboga tätort, Medåker och Valskog att koka dricksvattnet. Den 26 oktober upphävdes kokningsrekommendationen i Arboga tätort och Valskog. Den 28 oktober hävdes kokningspåbudet i Medåker.
  Läs mer

 • Exempelbild
  Besöksrekord och stipendie-utdelning på Morgonsoffan idag
  Näringslivschef Tobias Gillberg inledde Morgonsoffan med en tillbakablick om allt positivt som hänt 2019. Bland annat byggandet av ny förskola, äldreboende, bostäder som villor och radhus, nya tomter för försäljning och rekordmånga nya företagare i Arboga 2019. Dessutom en titt på 2020 om samarbetet i Västra Mälardalen med etableringskarta, handelssatsning, inspirationsfrukostar med mera.
  Läs mer

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer