Stadsnät

I Arboga kommun är det bolaget Fibra som driver och utvecklar stadsnätet. Det är till Fibra du vänder dig om du är intresserad av att ansluta ditt hushåll, din fastighet eller ditt företag till nätet.

Fibra är ett bolag som Arboga kommun äger tillsammans med Mälarenergi AB, Eskilstuna Energi och Miljö AB, Hallstahammars kommun och Sevab Strängnäs Energi. Fibra bildades för att delägarna ska få mer resurser att göra nätet ännu snabbare, och till att bygga ut det i både stad och landsbygd. Fibras bredbandsnät är dessutom öppet för olika leverantörer. Det innebär att de fastighetsägare som ansluter sig till nätet inte är bundna till en specifik leverantör av exempelvis internet, tv eller telefoni. Det pågår både byggnation och planering för byggnation av stadsnät i Arboga.

 

Är du som privatperson eller företag intresserad av att ansluta till stadsnätet kan du lämna en intresseanmälan på Fibras webbplats. Intresseanmälan är inte bindande på något sätt, men det är något som Fibra tittar på när beslut tas om vart stadsnätet ska byggas ut i Arboga.

 

Mer om stadsnätet och öppen fiber på Fibras webbplats.

 

Zitius och Telia kommer att utföra migreringen av befintliga kunder från Fibras till Zitius nät den 22 januari 2018. I samband med migreringen kommer också Zitius kundportal ” Zmarket” www.zmarket.se att öppnas för kundernas användande. Portalen är en webbsida där kunden har möjlighet att sköta beställningar, och eller ändringar av sitt abonnemang.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 12 januari 2018

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer