Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se
Yh utbildningar

Yrkeshögskolan 

Yrkeshögskoleutbildning är en utbildningsform på eftergymnasial nivå som kombinerar teori med praktiskt lärande på en arbetsplats, inom branscher där det finns ett uttalat behov av välutbildad arbetskraft. Utbildningen avser att leda till jobb direkt efter examen.

Högskolecentrum fick högt betyg när Myndigheten för Yrkeshögskolan kvalitetsgranskade Specialistundersköters inom demens.

Myndigheten för Yrkeshögskolan gör varje år ca 200 kvalitetsgranskningar av YH-utbildningar. I år var vi en av de utvalda anordnarna med utbildningen Specialistundersköterska inom demens som startade hösten 2019.

Myndigheten granskar tolv kvalitetskriterier inom 4 områden i utbildningen; ledningsgruppsarbete, lärande, kvalitetsarbete och lärande i arbete (LIA). Stolta kan vi berätta att vi myndigheten bedömer att utbildningen i hög grad uppfyller myndighetens fastställda kvalitetskriterier och har hög kvalitet.

 

Vi är väldigt stolta!

 

Är du nyfiken på utbildningen specialistundersköterska inom demens kan du läsa mer HÄR.

 

Vill du veta mer om hur en kvalitetsgranskning går till kan du läsa om det HÄRlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Hos oss kan du läsa:


Utbildningen är på 2 år och omfattar heltidsstudier (420/400 Yh-poäng)


Nästa start är 23 augusti 2021.

Utbildningen är på 2 år och omfattar heltidsstudier
(420/400 Yh-poäng)


Utbildningen är på 1 år och omfattar heltidsstudier
(200 Yh-poäng)


Nästa start 23 augusti 2021
Utbildningen är på 75% studietakt (ca 1½ år) på distans.

(200 Yh-poäng)Utbildningarna är avgiftsfria och berättigar till studiemedel från CSN. Utbildningarnas längd varierar från en termin till tre år.

 

ANSÖKAN

Du ansöker via Yh-antagning klicka på respektive länk nedan för att komma till ansökningswebben. Ansökan till utbildningar med start i augusti 2021 öppnar i februari 2021.Har du problem med webbansökan kontakta:


Carina Bolmefalk Edström 073-765 74 77 eller
carina.bolmefalk-edstrom@arboga.seKontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer