Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se

Ansökan

Funderar du på att studera i klass på Högskolecentrum?


Vårterminen börjar 10 januari och slutar 27 maj.

21 mars börjar nästa kurser i grundläggande svenska som andraspråk delkurs 2, 3 och 4.

21 mars kan du också börja läsa Naturkunskap 1a2.

Sista ansökningsdag är tisdag 8 mars. Ansökan sker på ansökningsblankett Word, 118.5 kB. som du lämnar till studie- och yrkesvägledaren.


Är det fler sökanden än vad det finns platser på en kurs sker ett urval bland de som sökt i tid (nya urvalsregler från 1 juli 2021). Om du inte söker dina önskade kurser under ansökningstiden kommer du enbart kunna studera i mån av plats.


Har du inte studerat på Högskolecentrum tidigare måste du lämna in dina betyg för att vi ska kunna behandla din ansökan. Du kan lämna betygen i receptionen på Högskolecentrum eller mejla till Studie- och yrkesvägledaren josefine.larsson1@arboga.se


Under vårterminen kan man läsa grundläggande kurser i svenska som andraspråk, matematik, samhällskunskap och engelska delkurs 1 och 2.

Under vårterminen kan man också läsa gymnasiala kurser i matematik, naturkunskap, samhällskunskap, svenska som andraspråk och svenska.

Läs mer om våra kurser på grundläggande nivå här.

Läs mer om våra kurser på gymnasial nivå här.Vill du läsa till undersköterska Öppnas i nytt fönster. inom Vård- och omsorgscollege så börjar vårterminen i 10 januari 2022. Du söker en termin i taget under hela din utbildning.

Läs mer här om utbildning till vårdbiträde.Ta gärna kontakt med studie- och yrkesvägledaren redan innan du påbörjar dina studier för att göra en sammanhållen planering av dina studier mot ditt mål.Distansstudier

Distansstudier startas upp den första måndagen i varje månad och ansökan ska vara studie- och yrkesvägledaren tillhanda senast den 15:e föregående månad. (se datum nedan)


Sista dag att lämna in ansökan om distanstudier:

15 januari (start 7/2 2022)

15 februari (start 7/3)

15 mars (start 4/4)

15 april (start 2/5)

15 maj (start 6/6)

15 juni (start 4/7 och 1/8)


För att studera kurser på distans krävs att du har ett pågående arbete och du visar detta genom att bifoga ett ”Tjänstgöringsintyg” från din nuvarande arbetsgivare. Om du saknar ett arbete så är du välkommen att söka de kurserna som går hos oss i klass på Högskolecentrum (du måste göra din ansökan i tid för respektive termin).


För att söka distanskurser, eller utbildningar i en annan kommun, behöver du kontakta vår studie- och yrkesvägledare och göra en ansökan på papper med henne. Du är också välkommen att boka en tid med Studie- och yrkesvägledaren för att göra en planering av dina studier.Ansökningsblankett finns HÄR. Word, 118.5 kB.

Blanketten mejlas till studie- och yrkesvägledaren eller postas till: Högskolecentrum, Box 6, 732 21 Arboga, Bifoga helst tjänstgöringsintyg och tidigare betyg i samma mejl.Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: