Mat och hälsa

Till frukost serveras gröt, yoghurt, flingor, bär och äppelmos, bröd, olika sorters pålägg och mjölk.


Innan lunch serveras flera sorters grönsaker upplagda var för sig så att barnen kan välja de grönsaker de tycker om. Som tillbehör till varje lunch serveras alltid mjölk och hårt bröd.

 

Till mellanmål serveras mjölk och smörgås med olika pålägg. Barnen erbjuds frukt flera gånger per dag.

 

Förskolan följer livsmedelsverkets rekommendationer ”Bra mat i förskolan” och serverar därför inte sötsaker mer än en gång i månaden då några barn får planera en månadsfest. Barnens födelsedagar firas med flagga, sång och paket.

Rörelse

Barnen är ute och leker varje dag oavsett väder. Gården ger stora möjligheter till rörelse, till exempel klättring, cykling och springlekar. En gång i veckan går de äldre barnen till skogen på "Naturskola" och dom har även gymnastik i Brattbergsskolans gymnastiksal. Övriga barn har lek och rörelse tillsammans på förskolan en gång i veckan.

Miljö

Vid skogsvistelsen får barnen lära sig att värna om naturen. Förskolan källsorterar också skräp och går till miljöstationen. På gården finns två komposttunnor där matrester slängs och sedan blir till jord. Barnen får på så sätt se hela kretsloppet.


Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 07 mars 2017

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer