Visa webbversion
Meny
Hem - Omsorg & hjälp - Boenden, särskilda - Strandgården

Strandgården

Foto på Strandgården

Strandgården är ett serviceboende för äldre och funktionshindrade personer. Här finns 43 lägenheter som uthyres genom Arboga Bostäder (ABO). På Strandgården finns möjlighet till hjälp i form av hemtjänstinsatser dygnet runt utifrån behovsbedömning. Strandgården är beläget intill Arbogaån och fungerar som öppen mötesplats för personer även bosatta i eget ordinärt boende.

Vi på Strandgården arbetar för att såväl boende som närstående skall känna trygghet och uppleva respekt  vid varje möte. Vi verkar för att ge en meningsfull vardag i gemenskap med andra.

Vi erbjuder en verksamhet där personalen arbetar utifrån ett rehabiliterande synsätt för att varje individ ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Individens självbestämmande, delaktighet samt integritet sätts i fokus i vårt arbete på Strandgården.

Här finns möjlighet att äta lunch tillsammans i gemensam matsal samt medverka i ett antal aktiviteter. Övrig verksamhet som kan erbjudas är fotvård samt hårvård.

Kontakta Arboga kommun

Enhetschef

Karin Berlin Larsson
Strandgården

Direkt: 0589-87431
Mobil: 073-7657431
Besöksadress: Storgatan 7
Postadress: Box 87
732 22 Arboga
Strandgården Besöksadress: Storgatan 7
732 46

Sjuksköterska

Strandgården
Direkt: 0589-87463, 87485

Sjukgymnastik

Sjukgymnast
Direkt: 0589-87123

Arbetsterapi

Arbetsterapeut
Direkt: 0589-87486

Korta fakta om Arboga

Arboga

Arboga ligger mitt i Västra Mälardalen. Nära Örebro, Västerås och Eskilstuna. Här möts Svealandsbanan och Mälarbanan, E18 och E20 och här möts människor. Det mest kända mötet ägde rum 1435. Det har ibland kallats för Sveriges första riksdag.

Många människor hämtar sin inspiration i Arboga. Här finns plats och tid att tänka nya tankar. Tid att vara tillsammans.

Flytta hit

Här finns småstadens charm i storstadens närhet. Natur, skolor och fritidsaktiviteter ligger aldrig mer än en promenad eller cykeltur bort.

Vill du ha mer storstadsliv är det bara en halvtimmes resväg med bil eller tåg, oavsett om du vill till Västerås, Eskilstuna eller Örebro.

Villa, lägenhet, å-gård mitt i stan, lantligt boende eller närhet till Hjälmaren? Välj ett boende som passar just dig.

Mer information till dig som vill flytta till Arboga.

Historia

De gamla kullerstensgatorna i stadskärnan och ån som stilla flyter genom staden minner om Arbogas rika historia. Ån har haft stor betydelse för staden som fått sitt namn, Arbughi, av att ån gör en liten båge just här.

Här har människor stannat och byggt sig ett hem sedan urminnes tider. Kanske bodde människor här redan på stenåldern. På 1000-talet började en by växa fram och från slutet av 1200-talet fanns ett franciskanerkloster. Klosterkyrkan blev senare Heliga Trefaldighetskyrkan.

Läs mer om Arbogas historia.

Besökare

Besök gärna våra museer, antikvariat, gallerier eller mysiga caféer. Passa på att göra en utflykt till Hjälmare kanal med sina nio slussar eller till Jädersbruks unika miljö.

Vill du göra något kul tillsammans med barnen? Varför inte besöka Ekbacksbadet, eller slalombacken? Kontaka Turistbyrån så får du veta mer!

Länk till sevärdheter och fritidsaktiviteter.