Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Uppleva och göra - Planeringen för konstgräs och friidrottsbanor på Ekbacken fortsätter

Planeringen för konstgräs och friidrottsbanor på Ekbacken fortsätter

2011-10-19 13.03

Planeringen för att anlägga konstgräs och friidrottsbanor på Ekbackens IP (Södraplan) fortsätter.

I början av oktober träffades kommunen och representanter för Arboga Södra IF, IFK Arboga fotboll och friidrott, Medåkers IF och Götlunda IF för att diskutera frågan om konstgräs och friidrottsbanor vid Ekbackens IP.

Skisser tas fram

Just nu tas även skisser fram för var på området konstgräsplan respektive friidrottsbanor ska placeras.

- Det är ett externt företag som arbetar med skisserna och vi hoppas kunna få ett färdigt förslag i början av november. Därefter kan vi ta beslut om placeringen, säger Mikael Peterson, chef för fritids- och kulturförvaltningen.

Upphandlingen beräknas pågå under vintern och förhoppningsvis kan upphandlingsförfarandet vara klart i vår.

- När planen och banorna kan stå klara går inte att lova, men en förhoppning är att allt ska vara på plats hösten 2012, säger Mikael Peterson.

Korta fakta om Arboga

Arboga

Arboga ligger mitt i Västra Mälardalen. Nära Örebro, Västerås och Eskilstuna. Här möts Svealandsbanan och Mälarbanan, E18 och E20 och här möts människor. Det mest kända mötet ägde rum 1435. Det har ibland kallats för Sveriges första riksdag.

Många människor hämtar sin inspiration i Arboga. Här finns plats och tid att tänka nya tankar. Tid att vara tillsammans.

Flytta hit

Här finns småstadens charm i storstadens närhet. Natur, skolor och fritidsaktiviteter ligger aldrig mer än en promenad eller cykeltur bort.

Vill du ha mer storstadsliv är det bara en halvtimmes resväg med bil eller tåg, oavsett om du vill till Västerås, Eskilstuna eller Örebro.

Villa, lägenhet, å-gård mitt i stan, lantligt boende eller närhet till Hjälmaren? Välj ett boende som passar just dig.

Mer information till dig som vill flytta till Arboga.

Historia

De gamla kullerstensgatorna i stadskärnan och ån som stilla flyter genom staden minner om Arbogas rika historia. Ån har haft stor betydelse för staden som fått sitt namn, Arbughi, av att ån gör en liten båge just här.

Här har människor stannat och byggt sig ett hem sedan urminnes tider. Kanske bodde människor här redan på stenåldern. På 1000-talet började en by växa fram och från slutet av 1200-talet fanns ett franciskanerkloster. Klosterkyrkan blev senare Heliga Trefaldighetskyrkan.

Läs mer om Arbogas historia.

Besökare

Besök gärna våra museer, antikvariat, gallerier eller mysiga caféer. Passa på att göra en utflykt till Hjälmare kanal med sina nio slussar eller till Jädersbruks unika miljö.

Vill du göra något kul tillsammans med barnen? Varför inte besöka Ekbacksbadet, eller slalombacken? Kontaka Turistbyrån så får du veta mer!

Länk till sevärdheter och fritidsaktiviteter.