Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Uppleva och göra - Brottareliten till Arboga när SM arrangeras den 26-27 februari

Brottareliten till Arboga när SM arrangeras den 26-27 februari

2011-02-16 11.38

Den 26-27 februari arrangeras SM i brottning i Arboga. Under helgen kommer både damer och herrar att tävla i sina respektive klasser.

Redan under fredagen den 25 februari anländer många av brottarna till Arboga för invägning och medicinkontroll. Själva tävlingarna, som hålls i Vasahallen, börjar lördagen den 26 februari klockan 9.00.

Sju viktklasser

Så många som 128 brottare är anmälda till de två tävlingsdagarna, varav nio Arbogabrottare. Både under lördagen och söndagen blir det matcher i sju olika viktklasser.

- Vi kan lova brottning av hög klass när Sverigeeliten träffas för att göra upp om SM-titeln, säger Jan Holmqvist, ordförande i arrangörsklubben Arboga Atletklubb.

Det är första gången som Arboga Atletklubb står som arrangör för en så stor tävling och förväntningarna är höga.

- I och med att Vasahallen byggdes för några år sedan, finns nu möjlighet att arrangera en sådan här stor tävling i Arboga och det känns verkligen jättekul. Vi hoppas på en stor publik och räknar med 500-600 besökare per dag, säger Jan Holmqvist.

Tävlingsschema Vasahallen (Skandiagatan)

Lördag 26 februari

Pass 1 09.00-12.00
Pass 2 14.00-16.30
Invigning: 16.30-17.00
Final 17.00

 

Söndag 27 februari

Pass 1 09.00-12.00
Pass 2 13.00-15.00
Final 15.00

Inträdet är 120 kronor per person och dag.

Korta fakta om Arboga

Arboga

Arboga ligger mitt i Västra Mälardalen. Nära Örebro, Västerås och Eskilstuna. Här möts Svealandsbanan och Mälarbanan, E18 och E20 och här möts människor. Det mest kända mötet ägde rum 1435. Det har ibland kallats för Sveriges första riksdag.

Många människor hämtar sin inspiration i Arboga. Här finns plats och tid att tänka nya tankar. Tid att vara tillsammans.

Flytta hit

Här finns småstadens charm i storstadens närhet. Natur, skolor och fritidsaktiviteter ligger aldrig mer än en promenad eller cykeltur bort.

Vill du ha mer storstadsliv är det bara en halvtimmes resväg med bil eller tåg, oavsett om du vill till Västerås, Eskilstuna eller Örebro.

Villa, lägenhet, å-gård mitt i stan, lantligt boende eller närhet till Hjälmaren? Välj ett boende som passar just dig.

Mer information till dig som vill flytta till Arboga.

Historia

De gamla kullerstensgatorna i stadskärnan och ån som stilla flyter genom staden minner om Arbogas rika historia. Ån har haft stor betydelse för staden som fått sitt namn, Arbughi, av att ån gör en liten båge just här.

Här har människor stannat och byggt sig ett hem sedan urminnes tider. Kanske bodde människor här redan på stenåldern. På 1000-talet började en by växa fram och från slutet av 1200-talet fanns ett franciskanerkloster. Klosterkyrkan blev senare Heliga Trefaldighetskyrkan.

Läs mer om Arbogas historia.

Besökare

Besök gärna våra museer, antikvariat, gallerier eller mysiga caféer. Passa på att göra en utflykt till Hjälmare kanal med sina nio slussar eller till Jädersbruks unika miljö.

Vill du göra något kul tillsammans med barnen? Varför inte besöka Ekbacksbadet, eller slalombacken? Kontaka Turistbyrån så får du veta mer!

Länk till sevärdheter och fritidsaktiviteter.