Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Uppleva och göra - Bada inte vid Villagatsbadet - otjänligt badvatten

Bada inte vid Villagatsbadet - otjänligt badvatten

2011-08-18 12.00

Bada inte vid Villagatsbadet. Provsvaret på det senaste badvattenprovet visar på för höga halter av bakterier och badvattnet är därmed otjänligt.

- Vi avråder från bad vid Villagatsbadet resten av säsongen. Badet har varit tjänligt under hela sommaren, men nu i slutet av säsongen visar badvattenproverna på för höga halter av bakterier. Förhoppningsvis kommer vattenkvaliteten att vara bra till nästa års badsäsong igen, säger Camilla Rosenberg, enhetschef på fritidsenheten. 

På somrarna tar fritids- och kulturförvaltningen badvattenprover vid de kommunala badplatserna. Det senaste provsvaret kom in till fritids- och kulturförvaltningen vid lunchtid den 18 augusti. Det visar att badvattnet vid Villagatsbadet är otjänligt och att det för närvarande inte är lämpligt att bada där.

Informationsskyltar

Fritids- och kulturförvaltningen kommer att  sätta upp informationsskyltar vid Villagatsbadet under eftermiddagen.

Villagatsbadet ligger vid Nästkvarnsgatan i Arboga och badet är i Arbogaån.

För mer information

För mer information, kontakta Camilla Rosenberg, enhetschef på fritidsenheten, telefon 0589-871 73 eller 073- 765 71 73.

Korta fakta om Arboga

Arboga

Arboga ligger mitt i Västra Mälardalen. Nära Örebro, Västerås och Eskilstuna. Här möts Svealandsbanan och Mälarbanan, E18 och E20 och här möts människor. Det mest kända mötet ägde rum 1435. Det har ibland kallats för Sveriges första riksdag.

Många människor hämtar sin inspiration i Arboga. Här finns plats och tid att tänka nya tankar. Tid att vara tillsammans.

Flytta hit

Här finns småstadens charm i storstadens närhet. Natur, skolor och fritidsaktiviteter ligger aldrig mer än en promenad eller cykeltur bort.

Vill du ha mer storstadsliv är det bara en halvtimmes resväg med bil eller tåg, oavsett om du vill till Västerås, Eskilstuna eller Örebro.

Villa, lägenhet, å-gård mitt i stan, lantligt boende eller närhet till Hjälmaren? Välj ett boende som passar just dig.

Mer information till dig som vill flytta till Arboga.

Historia

De gamla kullerstensgatorna i stadskärnan och ån som stilla flyter genom staden minner om Arbogas rika historia. Ån har haft stor betydelse för staden som fått sitt namn, Arbughi, av att ån gör en liten båge just här.

Här har människor stannat och byggt sig ett hem sedan urminnes tider. Kanske bodde människor här redan på stenåldern. På 1000-talet började en by växa fram och från slutet av 1200-talet fanns ett franciskanerkloster. Klosterkyrkan blev senare Heliga Trefaldighetskyrkan.

Läs mer om Arbogas historia.

Besökare

Besök gärna våra museer, antikvariat, gallerier eller mysiga caféer. Passa på att göra en utflykt till Hjälmare kanal med sina nio slussar eller till Jädersbruks unika miljö.

Vill du göra något kul tillsammans med barnen? Varför inte besöka Ekbacksbadet, eller slalombacken? Kontaka Turistbyrån så får du veta mer!

Länk till sevärdheter och fritidsaktiviteter.