Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Trafik och infrastruktur - Regler för säkra transporter vid skolavslutningen

Regler för säkra transporter vid skolavslutningen

2011-06-08 12.10

Vid studentfirande och skolavslutningar vill många färdas i olika typer av utsmyckade fordon. Normalt sett får man inte färdas på flak eller släp, men om kraven är uppfyllda är det ändå tillåtet vid korta tillfälliga transporter, till exempel vid skolavslutningen.

För att det ska vara så säkert som möjligt är det vissa krav som ska vara uppfyllda. Bland annat måste det finnas en ansvarig person på själva flaket som har kontakt via ett säkert kommunikationssystem med den som kör. Flaket måste också vara utformat på ett säkert sätt.

Regler på Transportstyrelsens webbplats

Alla regler för studentflak och liknande finns att läsa på Transportstyrelsens webbplats.

 Länk till  Transportstyrelsens webbplats.

Meddela polisen

Det ska även meddelas till polisen vilka som är chaufförer samt vilken väg de planerar att köra. I Arboga meddelas det direkt till polisens reception på Järntorget 8. Öppettider 10.00-12.00 och 13.00-15.00.

Lämna synpunkt om sidan

Din synpunkt kommer att skickas till innehållsansvarige för den aktuella sidan.

Max 1000 tecken
Ange kontrollord: UWMN

Korta fakta om Arboga

Arboga

Arboga ligger mitt i Västra Mälardalen. Nära Örebro, Västerås och Eskilstuna. Här möts Svealandsbanan och Mälarbanan, E18 och E20 och här möts människor. Det mest kända mötet ägde rum 1435. Det har ibland kallats för Sveriges första riksdag.

Många människor hämtar sin inspiration i Arboga. Här finns plats och tid att tänka nya tankar. Tid att vara tillsammans.

Flytta hit

Här finns småstadens charm i storstadens närhet. Natur, skolor och fritidsaktiviteter ligger aldrig mer än en promenad eller cykeltur bort.

Vill du ha mer storstadsliv är det bara en halvtimmes resväg med bil eller tåg, oavsett om du vill till Västerås, Eskilstuna eller Örebro.

Villa, lägenhet, å-gård mitt i stan, lantligt boende eller närhet till Hjälmaren? Välj ett boende som passar just dig.

Mer information till dig som vill flytta till Arboga.

Historia

De gamla kullerstensgatorna i stadskärnan och ån som stilla flyter genom staden minner om Arbogas rika historia. Ån har haft stor betydelse för staden som fått sitt namn, Arbughi, av att ån gör en liten båge just här.

Här har människor stannat och byggt sig ett hem sedan urminnes tider. Kanske bodde människor här redan på stenåldern. På 1000-talet började en by växa fram och från slutet av 1200-talet fanns ett franciskanerkloster. Klosterkyrkan blev senare Heliga Trefaldighetskyrkan.

Läs mer om Arbogas historia.

Besökare

Besök gärna våra museer, antikvariat, gallerier eller mysiga caféer. Passa på att göra en utflykt till Hjälmare kanal med sina nio slussar eller till Jädersbruks unika miljö.

Vill du göra något kul tillsammans med barnen? Varför inte besöka Ekbacksbadet, eller slalombacken? Kontaka Turistbyrån så får du veta mer!

Länk till sevärdheter och fritidsaktiviteter.