Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Trafik och infrastruktur

Nyheter Trafik och infrastruktur

 • Mer trafik och nya pendlarbiljetter i Mälardalen

  Kollektivtrafikmyndigheten i Västmanland har beslutat om satsningar för att förbättra regionaltågstrafiken i Mälardalen, med mer trafik, nya biljetter och nya tåg. Uppdraget att genomföra trafiken har lämnats till bolaget MÄLAB som nu fattat beslut om trafikoperatör för trafiken de kommande åren.

  2016-04-28
 • Nu färdigställs gång- och cykelvägen vid Ekbacken

  Nu påbörjas arbetet med etapp 2 av gång- och cykelvägen vid Ekbacken. Det är en fortsättning på projektet med gång- och cykelvägen mellan Ekbackens IP och Ekbacksbadet som genomfördes under år 2015.

  2016-04-26
 • Vad tycker du om snöröjningen i kommunen?

  Den 5 april bjuder Arboga kommun in till snömöte. Då finns möjlighet för alla intresserade att diskutera, ställa frågor och ge sin syn på säsongens snöröjning och halkbekämpning.

  2016-03-30
 • Vattenledningsarbeten och trafikavstängning

  Teniska förvaltningens driftavdelning börjar under vecka 13 att reparera vattenledningarna vid infarten till Storgatan från Herrgårdsgatan.

  2016-03-24
 • Vårstädning - nu sopar vi gatorna

  Nu har vi påbörjat sopning och sandupptagning på gator, torg, cykelvägar och gångbanor i kommunen. Hjälp till genom att sopa ut sanden från din tomt på gatan och parkera inte på gator som skyltats med parkeringsförbud.

  2016-03-23
 • Vattenläckan på Östra Ladubacksgatan är lagad

  Vattenläckan på Östra Ladubacksgatan är lagad och vattnet på påkopplat.

  2016-03-17
 • Trafikavstängningar på Rådhusgatan

  Med start vecka åtta kommer Rådhusgatan att vara avstängd i korsningen Järntorget/Rådhusgatan. Infart från Stora torget kommer att vara möjlig men utfart från Järntorget stängs. Avstängningarna beror på VA-arbeten.

  2016-02-23
 • Vattenläckan på Herrgårdsgatan/Storgatan

  Vattenläcka har uppstått på Herrgårdsgatan/Storgatan.

  2016-01-29
 • Vattenläckan på Storgatan är nu reparerad

  Vattenläckan som drabbade fastigheterna på Storgatan är nu reparerad.

  2016-01-20
 • Gjutarevägen öppnas för trafik

  Onsdag den 23 december 2015 öppnas Gjutarevägen för trafik igen. Vägen har varit avstängd sedan i höstas på grund av reparationsarbeten.

  2015-12-22
Föregående1234567...

Korta fakta om Arboga

Arboga

Arboga ligger mitt i Västra Mälardalen. Nära Örebro, Västerås och Eskilstuna. Här möts Svealandsbanan och Mälarbanan, E18 och E20 och här möts människor. Det mest kända mötet ägde rum 1435. Det har ibland kallats för Sveriges första riksdag.

Många människor hämtar sin inspiration i Arboga. Här finns plats och tid att tänka nya tankar. Tid att vara tillsammans.

Flytta hit

Här finns småstadens charm i storstadens närhet. Natur, skolor och fritidsaktiviteter ligger aldrig mer än en promenad eller cykeltur bort.

Vill du ha mer storstadsliv är det bara en halvtimmes resväg med bil eller tåg, oavsett om du vill till Västerås, Eskilstuna eller Örebro.

Villa, lägenhet, å-gård mitt i stan, lantligt boende eller närhet till Hjälmaren? Välj ett boende som passar just dig.

Mer information till dig som vill flytta till Arboga.

Historia

De gamla kullerstensgatorna i stadskärnan och ån som stilla flyter genom staden minner om Arbogas rika historia. Ån har haft stor betydelse för staden som fått sitt namn, Arbughi, av att ån gör en liten båge just här.

Här har människor stannat och byggt sig ett hem sedan urminnes tider. Kanske bodde människor här redan på stenåldern. På 1000-talet började en by växa fram och från slutet av 1200-talet fanns ett franciskanerkloster. Klosterkyrkan blev senare Heliga Trefaldighetskyrkan.

Läs mer om Arbogas historia.

Besökare

Besök gärna våra museer, antikvariat, gallerier eller mysiga caféer. Passa på att göra en utflykt till Hjälmare kanal med sina nio slussar eller till Jädersbruks unika miljö.

Vill du göra något kul tillsammans med barnen? Varför inte besöka Ekbacksbadet, eller slalombacken? Kontaka Turistbyrån så får du veta mer!

Länk till sevärdheter och fritidsaktiviteter.