Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Trafik och infrastruktur

Nyheter Trafik och infrastruktur

 • Rådhusgatan färdigställd

  Igår, måndag 7 november öppnade Rådhusgatan för trafik igen.

  2016-11-08
 • Snöröjning och sandning vintern 2016/2017

  Nu är snön och halkan här. Du vet väl om att du som privatperson kan hämta kostnadsfri sandningssand vid kommunens förråd på Tegelvretsvägen? Läs också om kommunens ansvar och hur vi arbetar med snöröjning i Arboga kommun.

  2016-11-08
 • VA-arbeten vid Kungsörsvägen, Gäddgårdsgatan och Österled

  Under hösten och vintern kommer omfattande VA-arbeten att genomföras vid Kungsörsvägen (från Södra Ågatan), delar av Gäddgårdsgatan och sedan via Österled ut till Herrgårdsgatan.

  2016-10-28
 • Pågående projekt i stadskärnan

  Nu pågår det flera projekt i stadskärnan, bland annat återställningsarbeten på Rådhusgatan och takrenovering på delar av rådhuset.

  2016-10-07
 • Korsningen Rådhusgatan/Kapellgatan stängs av helt för biltrafik vecka 40

  En liten justering har gjorts av tidsplanen för de pågående arbetena vid Rådhusgatan vilket innebär att även korsningen Rådhusgatan/Kapellgatan (vid Stora torget) kommer att vara helt avstängd för biltrafik under vecka 40.

  2016-09-30
 • Återställningsarbeten på Rådhusgatan begränsar framkomligheten

  Förra året genomfördes omfattande renoveringar av vatten- och avloppsledningarna under Rådhusgatan. Nu ska även gatan och trottoaren fixas till.

  2016-08-29
 • Ombyggnationen av Södra rampen är nu i sitt slutskede

  Ombyggnationen av på- och avfartsrampen mellan Västerleden och väg 572 är nu i sitt slutskede. Under vecka 29 kommer arbetena med ombyggnationen av den så kallade Södra rampen att avslutas. På- och avfartsrampen blir en ”Typ C korsning” för att tillåta på- och avfart mellan Västerleden och väg 572.

  2016-07-15
 • På- och avfartsramperna från Västerleden till väg 572 stängs av

  På måndag 16 maj påbörjas ombyggnationen av på- och avfartsramperna från Västerleden till väg 572. Norra rampen kommer att stängas och den södra rampen byggs om.

  2016-05-10
 • Mer trafik och nya pendlarbiljetter i Mälardalen

  Kollektivtrafikmyndigheten i Västmanland har beslutat om satsningar för att förbättra regionaltågstrafiken i Mälardalen, med mer trafik, nya biljetter och nya tåg. Uppdraget att genomföra trafiken har lämnats till bolaget MÄLAB som nu fattat beslut om trafikoperatör för trafiken de kommande åren.

  2016-04-28
 • Nu färdigställs gång- och cykelvägen vid Ekbacken

  Nu påbörjas arbetet med etapp 2 av gång- och cykelvägen vid Ekbacken. Det är en fortsättning på projektet med gång- och cykelvägen mellan Ekbackens IP och Ekbacksbadet som genomfördes under år 2015.

  2016-04-26
Föregående1234567...

Korta fakta om Arboga

Arboga

Arboga ligger mitt i Västra Mälardalen. Nära Örebro, Västerås och Eskilstuna. Här möts Svealandsbanan och Mälarbanan, E18 och E20 och här möts människor. Det mest kända mötet ägde rum 1435. Det har ibland kallats för Sveriges första riksdag.

Många människor hämtar sin inspiration i Arboga. Här finns plats och tid att tänka nya tankar. Tid att vara tillsammans.

Flytta hit

Här finns småstadens charm i storstadens närhet. Natur, skolor och fritidsaktiviteter ligger aldrig mer än en promenad eller cykeltur bort.

Vill du ha mer storstadsliv är det bara en halvtimmes resväg med bil eller tåg, oavsett om du vill till Västerås, Eskilstuna eller Örebro.

Villa, lägenhet, å-gård mitt i stan, lantligt boende eller närhet till Hjälmaren? Välj ett boende som passar just dig.

Mer information till dig som vill flytta till Arboga.

Historia

De gamla kullerstensgatorna i stadskärnan och ån som stilla flyter genom staden minner om Arbogas rika historia. Ån har haft stor betydelse för staden som fått sitt namn, Arbughi, av att ån gör en liten båge just här.

Här har människor stannat och byggt sig ett hem sedan urminnes tider. Kanske bodde människor här redan på stenåldern. På 1000-talet började en by växa fram och från slutet av 1200-talet fanns ett franciskanerkloster. Klosterkyrkan blev senare Heliga Trefaldighetskyrkan.

Läs mer om Arbogas historia.

Besökare

Besök gärna våra museer, antikvariat, gallerier eller mysiga caféer. Passa på att göra en utflykt till Hjälmare kanal med sina nio slussar eller till Jädersbruks unika miljö.

Vill du göra något kul tillsammans med barnen? Varför inte besöka Ekbacksbadet, eller slalombacken? Kontaka Turistbyrån så får du veta mer!

Länk till sevärdheter och fritidsaktiviteter.