Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Trafik och infrastruktur

Nyheter Trafik och infrastruktur

 • Begränsad framkomlighet i Gjutaretunneln

  Från torsdag 11 juni till fredag 12 juni 2015 kommer det att vara begränsad framkomlighet i Gjutaretunneln på grund av underhåll.

  2015-06-10
 • Gång- och cykelvägen längs med Sturevallen avstängd

  Tisdag - onsdag (26-27 maj) kommer gång- och cykelvägen längs med Centrumleden vid Sturevallen att vara avstängd för gång- och cykeltrafik. Det beror på pågående planteringsarbeten längs sträckan utmed Centrumleden.

  2015-05-26
 • Ytterligare underhållsarbete i Skandiatunneln begränsar framkomligheten

  Nu ska de resterande arbetena i Skandiatunneln utföras och det innebär begränsad framkomlighet under veckan. Arbetena beräknas pågå mellan måndag 25 maj till fredag 29 maj. Trafiken begränsas till ett körfält som dirigeras med trafikljus.

  2015-05-24
 • Ny gång- och cykelväg mellan Ekbackens IP och Ekbacksbadet

  Idag påbörjas arbetet med byggnation av ny gång- och cykelväg mellan Ekbackens IP och Ekbacksbadet. Idag använder många den befintliga grusvägen för att ta sig till och från Ekbacksbadet och Vinbäcksområdet och sträckan kommer nu att asfaltbeläggas och få ny LED-belysning.

  2015-05-22
 • Fiberkanalisation till Tornet

  Idag, tisdag 19 maj, påbörjas arbetet med att förlägga fiberkanalisation till fastigheten Tornet 1 (fd Jehovas vittnen).

  2015-05-19
 • Del av Kapellgatan avstängd

  På grund av ledningsbyten kommer del av Kapellgatan, i höjd med Rådhusgatan, att vara avstängd under helgen.

  2015-05-15
 • Begränsad framkomlighet i Skandiatunneln

  Begränsad framkomlighet på grund av underhåll i Skandiatunneln 7-8 maj 2015.

  2015-05-06
 • Del av Nygatan avstängd onsdag den 6 maj 2015

  Del av Nygatan kommer att vara avstängd onsdag den 6 maj 2015. Avstängningen beror på pågående arbete med vattenledningarna i området.

  2015-05-05
 • Mer belysning och fler grönytor under vecka 18

  Under vecka 18 kommer flera olika projekt runt om i Arboga att utföras som berör trafik och gator. Bland annat ska några gång- och cykelvägar få mer belysning. Vissa av projekten är i startskedet, medan andra är i slutfasen där återställningsarbeten ska genomföras.

  2015-04-27
 • Säg din åsikt om säsongens snöröjning

  Onsdag den 18 mars bjuder Arboga kommun till ett ”snömöte”. Då finns möjlighet för alla intresserade att diskutera och ställa frågor om den gångna vinterns snöröjning och halkbekämpning.

  2015-03-17
Föregående1234567...

Korta fakta om Arboga

Arboga

Arboga ligger mitt i Västra Mälardalen. Nära Örebro, Västerås och Eskilstuna. Här möts Svealandsbanan och Mälarbanan, E18 och E20 och här möts människor. Det mest kända mötet ägde rum 1435. Det har ibland kallats för Sveriges första riksdag.

Många människor hämtar sin inspiration i Arboga. Här finns plats och tid att tänka nya tankar. Tid att vara tillsammans.

Flytta hit

Här finns småstadens charm i storstadens närhet. Natur, skolor och fritidsaktiviteter ligger aldrig mer än en promenad eller cykeltur bort.

Vill du ha mer storstadsliv är det bara en halvtimmes resväg med bil eller tåg, oavsett om du vill till Västerås, Eskilstuna eller Örebro.

Villa, lägenhet, å-gård mitt i stan, lantligt boende eller närhet till Hjälmaren? Välj ett boende som passar just dig.

Mer information till dig som vill flytta till Arboga.

Historia

De gamla kullerstensgataorna i stadskärnan och ån som stilla flyter genom staden minner om Arbogas rika historia. Ån har haft stor betydelse för staden som fått sitt namn, Arbughi, av att ån gör en liten båge just här.

Här har människor stannat och byggt sig ett hem sedan urminnes tider. Kanske bodde människor här redan på stenåldern. På 1000-talet började en by växa fram och från slutet av 1200-talet fanns ett franciskanerkloster. Klosterkyrkan blev senare Heliga Trefaldighetskyrkan.

Läs mer om Arbogas historia.

Besökare

Besök gärna våra museer, antikvariat, gallerier eller mysiga caféer. Passa på att göra en utflykt till Hjälmare kanal med sina nio slussar eller till Jädersbruks unika miljö.

Vill du göra något kul tillsammans med barnen? Varför inte besöka Ekbacksbadet, slalombacken eller bowlinghallen? Kontaka Turistbyrån så får du veta mer!

Länk till sevärdheter och fritidsaktiviteter.