Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Kommun och Politik - Lars Johansson blir vd för Rådhuset i Arboga AB

Lars Johansson blir vd för Rådhuset i Arboga AB

2011-02-25 14.23

Foto på Lars Johansson.Lars Johansson blir vd för det nybildade fastighetsbolaget Rådhuset i Arboga AB och dess dotterbolag.

Lars Johansson kommer ursprungligen från Kalix och har tidigare haft vd-uppdrag inom både teknik- och fastighetssektorn i flera Norrlandskommuner. Senast som vd för tre kommunala bolag i Haparanda kommun. Just nu arbetar han som företagskonsult i eget företag.

- Lars Johanssons profil och bakgrund stämmer väl överens med den person som vi behöver i det nya bolaget, säger Olle Ytterberg, styrelseordförande i Rådhuset i Arboga AB, tillika kommunstyrelsens ordförande.

På besök i Arboga

Under fredagen den 25 februari besökte Lars Johansson Arboga och fick då möjlighet att träffa både personalen och ledamöter i styrelsen. På svaret varför valet föll på Arboga och vd-jobbet i det nybildade fastighetsbolaget säger han:

- Det känns roligt och spännande att få bygga upp ett bolag från grunden. Dessutom är Arboga en idyll som jag ser fram emot att arbeta i.

Lars Johansson tillträder tjänsten i mitten av april.

 

Fotnot: Den 1 januari år 2011 bildades ett bolag för kommunens fastigheter som ägs till 100 procent av Arboga kommun. Namnet på bolaget är Rådhuset i Arboga AB. Bolaget har två dotterbolag, ett med ansvar för bostadsfastigheter och ett med ansvar för verksamhetsfastigheter.

Korta fakta om Arboga

Arboga

Arboga ligger mitt i Västra Mälardalen. Nära Örebro, Västerås och Eskilstuna. Här möts Svealandsbanan och Mälarbanan, E18 och E20 och här möts människor. Det mest kända mötet ägde rum 1435. Det har ibland kallats för Sveriges första riksdag.

Många människor hämtar sin inspiration i Arboga. Här finns plats och tid att tänka nya tankar. Tid att vara tillsammans.

Flytta hit

Här finns småstadens charm i storstadens närhet. Natur, skolor och fritidsaktiviteter ligger aldrig mer än en promenad eller cykeltur bort.

Vill du ha mer storstadsliv är det bara en halvtimmes resväg med bil eller tåg, oavsett om du vill till Västerås, Eskilstuna eller Örebro.

Villa, lägenhet, å-gård mitt i stan, lantligt boende eller närhet till Hjälmaren? Välj ett boende som passar just dig.

Mer information till dig som vill flytta till Arboga.

Historia

De gamla kullerstensgatorna i stadskärnan och ån som stilla flyter genom staden minner om Arbogas rika historia. Ån har haft stor betydelse för staden som fått sitt namn, Arbughi, av att ån gör en liten båge just här.

Här har människor stannat och byggt sig ett hem sedan urminnes tider. Kanske bodde människor här redan på stenåldern. På 1000-talet började en by växa fram och från slutet av 1200-talet fanns ett franciskanerkloster. Klosterkyrkan blev senare Heliga Trefaldighetskyrkan.

Läs mer om Arbogas historia.

Besökare

Besök gärna våra museer, antikvariat, gallerier eller mysiga caféer. Passa på att göra en utflykt till Hjälmare kanal med sina nio slussar eller till Jädersbruks unika miljö.

Vill du göra något kul tillsammans med barnen? Varför inte besöka Ekbacksbadet, eller slalombacken? Kontaka Turistbyrån så får du veta mer!

Länk till sevärdheter och fritidsaktiviteter.