Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Bygga, bo och miljö - Hemmabyggda lekanordningar på kommunens mark

Hemmabyggda lekanordningar på kommunens mark

2012-05-08 10.01

 Lekskepp i Ahllöfsparken

Arboga kommun ansvarar för säkerheten i de allmänna lekparker som finns i kommunen. För att lekparkerna och allmänna platser ska vara säkra för alla barn som leker där, är det förbjudet att bygga och sätta fast hemmagjorda lekanordningar på kommunens mark.

Det innebär att det inte är tillåtet att bygga eller sätta fast exempelvis cykel- skateboardramper, kojor, linor, gungor, tennisnät eller annan form av lekutrustning i lekparker eller på andra allmänna platser.

Enligt plan-och bygglagen och Europastandarden ansvarar Arboga kommun för säkerheten i de allmänna lekparker som finns i kommunen. För att lekparkerna och allmänna platser ska vara säkra och trygga för alla barn som leker där, är det därför viktigt att lekutrustningen är godkänd enligt de regelverk som finns.

I det fall tekniska förvaltningen upptäcker hemmabyggda lekanordningar kommer de att tas bort av säkerhetsskäl.

Kontakta Arboga kommun

Trädgårdsingenjör

Marina Glimsholt
Driftavdelningen

Direkt: 0589-87090
Mobil: 073-7657090
Fax: 0589-13389
Besöksadress: Tegelvretsvägen 2
Box 45
732 21 Arboga

Korta fakta om Arboga

Arboga

Arboga ligger mitt i Västra Mälardalen. Nära Örebro, Västerås och Eskilstuna. Här möts Svealandsbanan och Mälarbanan, E18 och E20 och här möts människor. Det mest kända mötet ägde rum 1435. Det har ibland kallats för Sveriges första riksdag.

Många människor hämtar sin inspiration i Arboga. Här finns plats och tid att tänka nya tankar. Tid att vara tillsammans.

Flytta hit

Här finns småstadens charm i storstadens närhet. Natur, skolor och fritidsaktiviteter ligger aldrig mer än en promenad eller cykeltur bort.

Vill du ha mer storstadsliv är det bara en halvtimmes resväg med bil eller tåg, oavsett om du vill till Västerås, Eskilstuna eller Örebro.

Villa, lägenhet, å-gård mitt i stan, lantligt boende eller närhet till Hjälmaren? Välj ett boende som passar just dig.

Mer information till dig som vill flytta till Arboga.

Historia

De gamla kullerstensgatorna i stadskärnan och ån som stilla flyter genom staden minner om Arbogas rika historia. Ån har haft stor betydelse för staden som fått sitt namn, Arbughi, av att ån gör en liten båge just här.

Här har människor stannat och byggt sig ett hem sedan urminnes tider. Kanske bodde människor här redan på stenåldern. På 1000-talet började en by växa fram och från slutet av 1200-talet fanns ett franciskanerkloster. Klosterkyrkan blev senare Heliga Trefaldighetskyrkan.

Läs mer om Arbogas historia.

Besökare

Besök gärna våra museer, antikvariat, gallerier eller mysiga caféer. Passa på att göra en utflykt till Hjälmare kanal med sina nio slussar eller till Jädersbruks unika miljö.

Vill du göra något kul tillsammans med barnen? Varför inte besöka Ekbacksbadet, eller slalombacken? Kontaka Turistbyrån så får du veta mer!

Länk till sevärdheter och fritidsaktiviteter.