Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Bygga, bo och miljö

Nyheter Bygga, bo och miljö

 • Stadsnät i Svealand blir Fibra

  Nu byter Stadsnät i Svealand namn till Fibra. Det är till Fibra du kan vända dig om du är intresserad av att ansluta ditt hushåll, företag eller fastighet till stadsnätet i Arboga. Fibra har till uppgift att driva och utveckla bredbandsnätet i regionen.

  2015-03-26
 • Nu ska sanden sopas upp

  2 200 ton sandningsand lades ut på gator och torg under vintersäsongen i Arboga kommun. Nu sopas all sand upp.

  2015-03-23
 • Earth Hour 2015 - släck för en ljusare framtid

  Lördagen den 28 mars 2015 klockan 20.30–21.30 är det dags för Earth Hour igen! Det blir det nionde året som Världsnaturfonden, WWF, uppmuntrar till att vi släcker ljuset under världens största klimatmanifestation. Att släcka lamporna under är en politisk symbolhandling som skickar en viktig signal till beslutsfattarna om att ta klimatförändringarna på allvar.

  2015-03-23
 • Världsvattendagen 22 mars - World Water Day

  Med Världsvattendagen vill FN öka medvetenheten om vattnets betydelse för alla på jorden, årets tema är vatten och hållbar utveckling.

  2015-03-19
 • Vattenläcka vid Kallstensgården

  Tekniska förvaltningen arbetar för fullt med att laga uppkommen vattenläcka vid Kallstensgården efter gamla Örebrovägen.

  2015-03-10
 • Del av Munkgatan avstängd

  Del av Munkgatan kommer att vara avstängd från 11/3 till 31/3 - 2015.

  2015-03-09
 • Skogsarbete och virkestransporter i de nordvästra villaområdena

  Tekniska förvaltningen utför ett gallringsarbete i skogsområdena i den nordvästra delen av Arbogas tätort. Förvaltningen tar bort träd som riskerar att falla över Fellingsbrovägen och eventuellt över närliggande byggnationer. Arbetet pågår under vecka 10-13.

  2015-03-04
 • Störning i vattenförsörjningen Källstigen och Bäckstigen

  Under onsdagen och torsdagen kommer det att vara störningar med vattenförsörjningen på grund av ledningbyte vid Vinbäcken och söder ut.

  2015-03-04
 • Försenad sophämtning för hushåll på landsbygden

  Trasiga sopbilar hos entreprenören Vafab Miljö gör att hushåll på landsbygden utanför Arboga får försenad sophämtning under veckan.

  2015-02-24
 • Is och snö på tak och fasader i tötider

  Nu töar det ute och de värsta istapparna har börjat smälta bort. Trots det kan det vara bra att veta att istappar på tak och fasader är varje fastighetsägares ansvar.

  2015-02-16
Föregående1234567...

Lämna synpunkt om sidan

Din synpunkt kommer att skickas till innehållsansvarige för den aktuella sidan.

Max 1000 tecken
Ange kontrollord: C3UT

Korta fakta om Arboga

Arboga

Arboga ligger mitt i Västra Mälardalen. Nära Örebro, Västerås och Eskilstuna. Här möts Svealandsbanan och Mälarbanan, E18 och E20 och här möts människor. Det mest kända mötet ägde rum 1435. Det har ibland kallats för Sveriges första riksdag.

Många människor hämtar sin inspiration i Arboga. Här finns plats och tid att tänka nya tankar. Tid att vara tillsammans.

Flytta hit

Här finns småstadens charm i storstadens närhet. Natur, skolor och fritidsaktiviteter ligger aldrig mer än en promenad eller cykeltur bort.

Vill du ha mer storstadsliv är det bara en halvtimmes resväg med bil eller tåg, oavsett om du vill till Västerås, Eskilstuna eller Örebro.

Villa, lägenhet, å-gård mitt i stan, lantligt boende eller närhet till Hjälmaren? Välj ett boende som passar just dig.

Mer information till dig som vill flytta till Arboga.

Historia

De gamla kullerstensgataorna i stadskärnan och ån som stilla flyter genom staden minner om Arbogas rika historia. Ån har haft stor betydelse för staden som fått sitt namn, Arbughi, av att ån gör en liten båge just här.

Här har människor stannat och byggt sig ett hem sedan urminnes tider. Kanske bodde människor här redan på stenåldern. På 1000-talet började en by växa fram och från slutet av 1200-talet fanns ett franciskanerkloster. Klosterkyrkan blev senare Heliga Trefaldighetskyrkan.

Läs mer om Arbogas historia.

Besökare

Besök gärna våra museer, antikvariat, gallerier eller mysiga caféer. Passa på att göra en utflykt till Hjälmare kanal med sina nio slussar eller till Jädersbruks unika miljö.

Vill du göra något kul tillsammans med barnen? Varför inte besöka Ekbacksbadet, slalombacken eller bowlinghallen? Kontaka Turistbyrån så får du veta mer!

Länk till sevärdheter och fritidsaktiviteter.