Bolaget Ilmatar Solar har inlett samråd om solcellspark i Arboga

Publicerad

Broschyr med samrådsunderlag. Text om solcells part Arboga Ökna i blått samt en kartbild över Arboga Ökna-området.

Energibolaget Ilmatar Solar har inlett samråd kring den planerade solcellsparken i Ökna i Arboga kommun. Under samrådet har närboende, företag, allmänheten, berörda myndigheter och organisationer möjlighet att lämna synpunkter och ställa frågor.

Energibolaget har tagit fram ett samrådsunderlag med information och en närmare beskrivning av det planerade projektet. Underlaget har skickats till berörda parter och finns tillgängligt digitalt på företagets webbplats och där kan det även beställas i tryckt format.

Samrådsmöten för allmänheten

Under samrådet kan berörda parter och allmänheten lämna synpunkter, upplysningar och ställa frågor. Synpunkter på samrådsunderlaget ska skickas till Ilmatar Solar senast den 29 juni 2024.

Den 22 maj anordnar företaget två öppna samrådsmöten för allmänheten. Då kan besökarna lämna synpunkter och ställa frågor. Mötena hålls i Medborgarhuset i Arboga kl. 14-16 och kl. 17-19.

Om samrådsprocessen

Alla synpunkter sammanställs i en samrådsredogörelse tillsammans med energibolagets svar och eventuella justeringar. Redogörelsen lämnas till Länsstyrelsen och är en del av underlaget till ansökan. Under ansökningsprocessen genomförs inventeringar och en miljökonsekvensbeskrivning för att få en bredare bedömning av projektets miljöpåverkan.

Arboga kommun och kommunalförbundet Västra Mälardalens myndighetsförbund (VMMF), som arbetar med bygg- och miljöfrågor, är två av flera berörda parter som kommer att lämna sina synpunkter.

Mer information

Samrådsunderlag och kontaktuppgifter till Ilmatar Solar

Arboga Ökna - (IlmatarSolar.se)

Kontaktperson hos Arboga kommun

Henrik Syrjälä, samhällsbyggnadsenhetenhenrik.syrjala@arboga.se0589-870 20