Meny
Hem - Barn & utbildning - Musik- och dansskolan
Foto på Musik- och dansskolan.

Välkommen till Musik- och dansskolan!

Påsklov vecka 16

Vecka 16 är det påsklov från Musik- och dansskolan, och ingen undervisning sker. Även expeditionen har stängt under veckan. All undervisning startar igen tisdagen den 22 april.

Vi önskar alla en riktigt glad påsk!


Om Musik- och dansskolan

Musik- och dansskolan är en skola i kommunal regi som är till för dig som vill lära dig spela, sjunga eller dansa. Förutom att musik och dans gör gott för både kropp och själ så främjas motorik, social förmåga och inlärning inom andra områden. Musik och dans riktar sig till alla oavsett förutsättningar. Målet med undervisningen är, förutom att ha kul, att stimulera dig till ett eget uttryck inom musik eller dans.

Undervisningen sker i Nicolai kulturhus eller på elevens skola. Alla stråkorkestrar och körer övar i Nicolai aula och blåsarna i Nicolai orkestersal. För dansarna finns det två salar anpassade för dans i Nicolai kulturhus.

Vår önskan är att alla barn och ungdomar i Arboga kommun ska få chansen att uppleva den glädje och gemenskap det innebär att musicera och dansa tillsammans med andra.

Kontakt

Arboga Musik- och dansskola 0589-87208
Postadress: Nicolai Kulturhus, Nygatan 19
Box 33
732 21 Arboga

Öppettider expedition:
08.00-12.00 (vardagar)

Web

www.arboga.se/musikochdansskolan

Enhetschef

Andreas Wiik

Direkt: 0589-87207
Mobil: 073-7657207

Assistent

Lina Ricklund

Direkt: 0589-87208

Snabbfakta om

Arboga

Arboga ligger mitt i Västra Mälardalen. Nära Örebro, Västerås och Eskilstuna. Här möts Svealandsbanan och Mälarbanan, E18 och E20 och här möts människor. Det mest kända mötet ägde rum 1435. Det har ibland kallats för Sveriges första riksdag.

Många människor hämtar sin inspiration i Arboga. Här finns plats och tid att tänka nya tankar. Tid att vara tillsammans.

Flytta hit

Här finns småstadens charm i storstadens närhet. Natur, skolor och fritidsaktiviteter ligger aldrig mer än en promenad eller cykeltur bort.

Vill du ha mer storstadsliv är det bara en halvtimmes resväg med bil eller tåg, oavsett om du vill till Västerås, Eskilstuna eller Örebro.

Villa, lägenhet, å-gård mitt i stan, lantligt boende eller närhet till Hjälmaren? Välj ett boende som passar just dig.

Mer information till dig som vill flytta till Arboga.

Historia

De gamla kullerstensgataorna i stadskärnan och ån som stilla flyter genom staden minner om Arbogas rika historia. Ån har haft stor betydelse för staden som fått sitt namn, Arbughi, av att ån gör en liten båge just här.

Här har människor stannat och byggt sig ett hem sedan urminnes tider. Kanske bodde människor här redan på stenåldern. På 1000-talet började en by växa fram och från slutet av 1200-talet fanns ett franciskanerkloster. Klosterkyrkan blev senare Heliga Trefaldighetskyrkan.

Läs mer om Arbogas historia.

Besökare

Besök gärna våra museer, antikvariat, gallerier eller mysiga caféer. Passa på att göra en utflykt till Hjälmare kanal med sina nio slussar eller till Jädersbruks unika miljö.

Vill du göra något kul tillsammans med barnen? Varför inte besöka Ekbacksbadet, slalombacken eller bowlinghallen? Kontaka Turistbyrån så får du veta mer!

Länk till sevärdheter och fritidsaktiviteter.