Visa webbversion
Meny
Hem - Barn & utbildning - Musik- och dansskolan - Dans - Danskurser

Danskurser

Höstterminens alla danskurser startar vecka 36

Information om våra danskurser

Föräldrar och barn (2-3 år)

Danslek för de minsta, där barn och förälder dansar tillsammans. Utvecklar musikaliska och motoriska färdigheter och är en härlig stund för barnet och föräldern tillsammans.

Barndans (3-6 år)

Genom rytmövningar, improvisation, danslekar och enklare teknikövningar får barnet upptäcka rum, tid, musik och rörelse. De lär sig behärska den egna kroppen och utvecklar en säkerhet i samarbete med andra barn.

Dansmix (6-8 år)

I dansmixen provar vi på flera olika dansstilar som till exempel modern & nutida dans, streetdance och jazzdans, men i huvudsak med jazzdans som inspirerande teknik. Vi arbetar med teknik, rytm och improvisation med betoning på den egna rörelseglädjen och tränar in en längre koreografi som visas på uppvisningar.

Jazz (Från 8 år och uppåt)

Jazzdansen har sina rötter i den afrikanska dansen och är idag den mest spridda och blandade tekniken med influenser från balett, modern & nutida dans, latinamerikansk dans och olika stilar inom streetdance. Vi bygger upp en teknisk grund genom övningar och går vidare med koreografier i olika jazzstilar. Jazzdans ger styrka, smidighet, taktkänsla och musikalisk säkerhet.

Dansteknik

Dansteknik är en kurs för dig som har dansat några terminer och vill utveckla din dansteknik ytterligare. Dansteknik erbjuds dig som även dansar i någon av skolans fortsättningsgrupper i jazzdans. Lektionen är två timmar lång och innehåller uppvärmning, olika teknik- och improvisationsövningar, styrketräning, grundsteg på ”diagonalen”, koreografiarbete och stretch. Vi använder oss av grunderna i främst jazzdans men även övningar från klassisk balett och modern & nutida dans för att utveckla och stärka dansarnas styrka, musikalitet och smidighet.

Vuxengrupp

Dansglädje är till för alla, även för dig som vuxen! Undervisningen baseras främst på jazzdans som har sina rötter i den afrikanska dansen och är idag den mest spridda och blandade tekniken med influenser från balett, modern & nutida dans, latinamerikansk dans och olika stilar inom streetdance. Vi bygger upp en teknisk grund genom övningar och går vidare med koreografier i olika jazzstilar. Jazzdans ger styrka, smidighet, taktkänsla och musikalisk säkerhet.

Bild på dansande elever

 

Länk till anmälningsblankett Musik- och dansskolan 

Kontakta Arboga kommun

Arboga Musik- och dansskola
0589-87208
Postadress: Nicolai Kulturhus, Nygatan 19
Box 33
732 21 Arboga

Öppettider expedition:
08.00-12.00 (vardagar)

Web

www.arboga.se/musikochdansskolan

Enhetschef

Andreas Wiik

Direkt: 0589-87207
Mobil: 073-7657207

Assistent

Lina Ricklund

Direkt: 0589-87208

Korta fakta om Arboga

Arboga

Arboga ligger mitt i Västra Mälardalen. Nära Örebro, Västerås och Eskilstuna. Här möts Svealandsbanan och Mälarbanan, E18 och E20 och här möts människor. Det mest kända mötet ägde rum 1435. Det har ibland kallats för Sveriges första riksdag.

Många människor hämtar sin inspiration i Arboga. Här finns plats och tid att tänka nya tankar. Tid att vara tillsammans.

Flytta hit

Här finns småstadens charm i storstadens närhet. Natur, skolor och fritidsaktiviteter ligger aldrig mer än en promenad eller cykeltur bort.

Vill du ha mer storstadsliv är det bara en halvtimmes resväg med bil eller tåg, oavsett om du vill till Västerås, Eskilstuna eller Örebro.

Villa, lägenhet, å-gård mitt i stan, lantligt boende eller närhet till Hjälmaren? Välj ett boende som passar just dig.

Mer information till dig som vill flytta till Arboga.

Historia

De gamla kullerstensgataorna i stadskärnan och ån som stilla flyter genom staden minner om Arbogas rika historia. Ån har haft stor betydelse för staden som fått sitt namn, Arbughi, av att ån gör en liten båge just här.

Här har människor stannat och byggt sig ett hem sedan urminnes tider. Kanske bodde människor här redan på stenåldern. På 1000-talet började en by växa fram och från slutet av 1200-talet fanns ett franciskanerkloster. Klosterkyrkan blev senare Heliga Trefaldighetskyrkan.

Läs mer om Arbogas historia.

Besökare

Besök gärna våra museer, antikvariat, gallerier eller mysiga caféer. Passa på att göra en utflykt till Hjälmare kanal med sina nio slussar eller till Jädersbruks unika miljö.

Vill du göra något kul tillsammans med barnen? Varför inte besöka Ekbacksbadet, slalombacken eller bowlinghallen? Kontaka Turistbyrån så får du veta mer!

Länk till sevärdheter och fritidsaktiviteter.