Visa webbversion
Meny
Hem - Bygga, bo & miljö - Blogg - Följ utvecklingen av Vasastaden! - Veckan som gått

Veckan som gått

Lyssna 2012-03-16

Så var det fredag igen, veckorna går väldigt snabbt ibland. Den här veckan har vi projektledare bland annat träffat representanter från fritids- och kulturförvaltningen för att diskutera behovet av föreningslokaler.

Det konstaterades att det finns behov av replokaler för band men även lokaler för kampsporter av olika slag. Även hur behovet av  mindre kontorslokaler för företagare ser ut undersöks. 

Lite vid sidan om och när vi får tid över försöker vi också samla på oss några visionsbilder till planprogrammet. Personligen fastnade jag för en fin blogg om olika 50-talsmiljöer i Stockholm i mitt sökande, bland annat har fina stjärnhus i Gröndal fångats på bild. Titta gärna in här om ni vill:

http://femtiotalsjakten.blogg.se/category/stadsvandringar-pa-egen-hand.html

Nu önskar vi er en trevlig helg!

 

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Max 1000 tecken
Ange kontrollord: TCJN

Om bloggen

Foto från Vasastan.Den här bloggen drivs av Arboga kommun. Tanken med bloggen är att göra det möjligt för er läsare att följa det arbete som pågår med att utveckla Vasastaden till ett attraktivt område att bo och vistas i.

Korta fakta om Arboga

Arboga

Arboga ligger mitt i Västra Mälardalen. Nära Örebro, Västerås och Eskilstuna. Här möts Svealandsbanan och Mälarbanan, E18 och E20 och här möts människor. Det mest kända mötet ägde rum 1435. Det har ibland kallats för Sveriges första riksdag.

Många människor hämtar sin inspiration i Arboga. Här finns plats och tid att tänka nya tankar. Tid att vara tillsammans.

Flytta hit

Här finns småstadens charm i storstadens närhet. Natur, skolor och fritidsaktiviteter ligger aldrig mer än en promenad eller cykeltur bort.

Vill du ha mer storstadsliv är det bara en halvtimmes resväg med bil eller tåg, oavsett om du vill till Västerås, Eskilstuna eller Örebro.

Villa, lägenhet, å-gård mitt i stan, lantligt boende eller närhet till Hjälmaren? Välj ett boende som passar just dig.

Mer information till dig som vill flytta till Arboga.

Historia

De gamla kullerstensgataorna i stadskärnan och ån som stilla flyter genom staden minner om Arbogas rika historia. Ån har haft stor betydelse för staden som fått sitt namn, Arbughi, av att ån gör en liten båge just här.

Här har människor stannat och byggt sig ett hem sedan urminnes tider. Kanske bodde människor här redan på stenåldern. På 1000-talet började en by växa fram och från slutet av 1200-talet fanns ett franciskanerkloster. Klosterkyrkan blev senare Heliga Trefaldighetskyrkan.

Läs mer om Arbogas historia.

Besökare

Besök gärna våra museer, antikvariat, gallerier eller mysiga caféer. Passa på att göra en utflykt till Hjälmare kanal med sina nio slussar eller till Jädersbruks unika miljö.

Vill du göra något kul tillsammans med barnen? Varför inte besöka Ekbacksbadet, slalombacken eller bowlinghallen? Kontaka Turistbyrån så får du veta mer!

Länk till sevärdheter och fritidsaktiviteter.