Visa webbversion
Meny
Hem - Bygga, bo & miljö - Blogg - Följ utvecklingen av Vasastaden! - Vasastaden då och nu

Vasastaden då och nu

Lyssna 2011-10-06

Nu på lördag den 8 oktober kommer en bildutställning av Vasastaden att visas upp i Rådhuset. Det är arbogafotografen Reinhold Carlssons gamla bilder från när Vasastaden var relativt nybyggt, tillsammans med nytagna bilder från den trygghetsvandring som genomfördes i området den 30 maj 2011.Bild av pergolan i Vasastaden. Fotograf Reinhold Carlsson

Har du någon bild?

Kanske har du någon gammal bild av området? Eller en nytagen bild från Vasastaden som du tycker är värd att visas upp?

Kom gärna in med dem till oss i Rådhuset under dagen. Ett fotografi som vi kan kopiera av eller en digital bild, du väljer själv. Gärna med en kort motivering om varför du tycker att din bild speglar Vasastaden på ett bra sätt eller varför en viss plats eller område känns viktig att bevara. Bilderna kan komma att användas i det fortsatta arbetet.

Hjälp oss också gärna att berätta om de bilder som vi har. Kanske känner du igen någon på bilderna?

Välkomna på lördag!

3 kommentarer
  • 2011-10-08Madde

    Vilken fin blogg!

  • 2011-10-07Rebecka Marklund

    Bra idé Mia! Det är klart att på något sätt kommer utställningen att visas igen. Men ännu är det inte bestämt var och när. Vi återkommer med information om det så snart vi vet, håll gärna utkik i bloggen.

  • 2011-10-07Mia

    Jag har inte möjlighet att komma på lördag. Kan man se utställningen i efterhand någon annanstans?

Skriv en kommentar

Max 1000 tecken
Ange kontrollord: GGFD

Om bloggen

Foto från Vasastan.Den här bloggen drivs av Arboga kommun. Tanken med bloggen är att göra det möjligt för er läsare att följa det arbete som pågår med att utveckla Vasastaden till ett attraktivt område att bo och vistas i.

Korta fakta om Arboga

Arboga

Arboga ligger mitt i Västra Mälardalen. Nära Örebro, Västerås och Eskilstuna. Här möts Svealandsbanan och Mälarbanan, E18 och E20 och här möts människor. Det mest kända mötet ägde rum 1435. Det har ibland kallats för Sveriges första riksdag.

Många människor hämtar sin inspiration i Arboga. Här finns plats och tid att tänka nya tankar. Tid att vara tillsammans.

Flytta hit

Här finns småstadens charm i storstadens närhet. Natur, skolor och fritidsaktiviteter ligger aldrig mer än en promenad eller cykeltur bort.

Vill du ha mer storstadsliv är det bara en halvtimmes resväg med bil eller tåg, oavsett om du vill till Västerås, Eskilstuna eller Örebro.

Villa, lägenhet, å-gård mitt i stan, lantligt boende eller närhet till Hjälmaren? Välj ett boende som passar just dig.

Mer information till dig som vill flytta till Arboga.

Historia

De gamla kullerstensgatorna i stadskärnan och ån som stilla flyter genom staden minner om Arbogas rika historia. Ån har haft stor betydelse för staden som fått sitt namn, Arbughi, av att ån gör en liten båge just här.

Här har människor stannat och byggt sig ett hem sedan urminnes tider. Kanske bodde människor här redan på stenåldern. På 1000-talet började en by växa fram och från slutet av 1200-talet fanns ett franciskanerkloster. Klosterkyrkan blev senare Heliga Trefaldighetskyrkan.

Läs mer om Arbogas historia.

Besökare

Besök gärna våra museer, antikvariat, gallerier eller mysiga caféer. Passa på att göra en utflykt till Hjälmare kanal med sina nio slussar eller till Jädersbruks unika miljö.

Vill du göra något kul tillsammans med barnen? Varför inte besöka Ekbacksbadet, eller slalombacken? Kontaka Turistbyrån så får du veta mer!

Länk till sevärdheter och fritidsaktiviteter.